Select Page

3 idei de piureuri de legume pentru mici mofturoși

3 idei de piureuri de legume pentru mici mofturoși

Nu știu la voi cum e cu mâncarea, dacă se lasă cu savurat degețele sau cu cerere pentru a doua porție, dar la mine în bucătărie, în scaunul înalt domnește un mic mofturos. Rar îi intru în grație cu meniul și niciodată cu mărimea porției. Știu teoria, nu decid eu porția copilului, graficele sunt făcute doar să fie, știe el ce-i mai bine pentru el, mănâncă atât cât îi trebuie…Dar eu simt, uneori, că ceva nu e în regulă.

Nu c-aș fi un talent în bucătărie, dar sunt momente când l-aș lăsa flămând ca să-i mănânc eu porția, cu alte cuvinte, câteodată chiar îmi reușeșete. Dar e doar părerea mea, H nu mi-o împărtășește și când mi-e lumea mai dragă și mâncarea mai gustoasă, hop și refuzul categoric. Dar nu mă las, perseverez, mă documentez, fac schimb de idei cu mame pricepute și când mai primesc invitații la evenimente care au teme culinare, mai că sar în sus de bucurie, poate, poate mai aflu vreun secret de la chefi talentați.

Am  participat de curând la evenimentul de lansarea a două noi game de produse d’aucy, gama Al Vapore-Vapeur și Gama pentru Salate. În cadrul evenimentului, Chef Liviu Lambrino de la Chef Parade ne-a provocat la câteva experiențe culinare și la final am primit și o broșură cu câteva rețete de încercat acasă. Printre ele am găsit trei idei minunate pe care vi le descriu mai jos. Sunt piureuri din legume clasice, dar cu ingrediente cheie la care nu m-aș fi gândit, dar care cu siguranță dau savoare. Eu abia aștept să le propun mofturosului de 2 ani.

Spanac cu migdale și parmezan

spinach-445459

1 cutie sau o legătură mai generoasă de spanac
120 g de migdale, aș zice aproximativ un pumn
Zeamă de lămâie după gust
60 g unt
O liguriță de ulei de măsline,
Oregano, usturoi, parmezan

Învârtiți spnacul 5 minute în tigaie cu untul și oregano. Mărunțiți migdalele în blender și adăugați peste ele amestecul din tigaie, zeama de lămâie, usturoiul și uleiul. Se blenduiesc până când iese consistența dorită. Parmezanul se adaugă direct în bol. N.r. Apropos de parmezan, Mihaela Bilic spunea într-un interviu că preferă parmezanul în locul sării, aduce mult mai multe beneficii. Revenind, iese un piure de spanac numai bun de pus lângă un somon, un piept de pui sau un ou fiert.

Piure de mazăre cu avocado

peterson-cream-green-pea-soup-istock

1 cutie de mazăre verde
1 avocado
50 g unt
Zeamă de lămâie după gust
Sare

Încălziți la foc mediu o tigaie antiaderentă și adăugați untul și mazărea bine clătită și scursă. Amestecați 1-2 minute. Transferați amestecul într-un blender împreună curestul ingredientelor inclusiv avocado, curățat și stropit din belșug cu zeamă de lămâie ca să oxideze. Pasați până la consistența unui piure și apoi treceți printr-o sită fină pentru o textură fină și delicată. Este potrivit lângă un piept de rață sau pește.

Piure fin de morcovi cu suc de portocală

puree-soup-780597_1280

1 cutie de morocvi conservați sau 3-4 bucăți de morcov proaspăt
200 ml suc de portocale proaspăt stors
60 g unt
anason stelat, salvie, sare, coajă de potocale

Fierbeți sucul de portocale cu anasonul până când cantitatea de lichid se reduce la jumătate. Opriți focul și adăugați morcovii (dacă sunt la cutie, doar storși, dacă sunt proapeți, îi fierbeți înainte). Lăsați morcovii în sucul de portocale câteva minute și scoateți anasonul. Transferați morcovii și salvia, fără lichid, în blender și adăugați untul și celelalte condimente. Pasați până la consistența unui piure fin. Se servește ca garnitură pentru friptură de pasăre sau pește.

La eveniment, am mai aflat că românii cumpără în medie, anual 2.2 kg de legume congelate și că obiceiurile culinare, deşi se adaptează celor europene tot mai mult, încă sunt unele puternic tradiţionale. Astfel, mazărea, fasolea verde, cea boabe şi porumbul sunt în topul celor mai cumpărate legume conservate. Un alt produs care este tot mai apreciat de către români este spanacul, un aliment care este consumat, la nivel european, mai ales în România şi Franţa. Și am mai aflat că legumele d’aucy sunt conservate printr-o tehnică cu vacuum, deci nu conțin conservant artificial și nici alți aditivi.

Sursa foto: dreamstime.com

 

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Magda Popescu- Biclineru  Health blogger și Jurnalist freelancer. Mamă de Horia. Provocările maternității mă binedispun zi de zi și le împărășesc cu voi, aici, pe blog.

NEWSLETTER

Facebook

SUSȚIN

Inline
Inline