Sus, din vârful toboganului, aud tare și răspicat: ”sunt cel mai curajoooos”! Și zdup, pe pantă în jos! Și eu, de unde nu agream locurile de joacă, brusc devin încântată de ce se întâmplă acolo.
La primele contacte ale noastre cu locurile de joacă, vizam beneficii pe termen scurt: alungam plictiseala, socializam, ne distrăm. Mi-am dat seama, însă, că în zarva și agitația specifice locurilor de joacă, copiii se simt bine de tot. Și tot acolo ”colectează” o grămadă de alte beneficii: își satisfac nevoia de mișcare, își dezvoltă imaginația, stimulează creativitatea și își îmbunătățesc abilitățile sociale.
Citește și:
Cum alegem încălțămintea pentru copii în sezonul rece? Respectă aceste sfaturi de la medici!
Beneficiile locurilor de joacă sunt nelimitate
Asociația Americană a Inimii sune că cei mici ar trebui să aibă cel puțin 60 de minute de activitate fizică susținută în fiecare zi. Unul dintre locurile în care cei mici pot face mișcare este locul de joacă. Cum poate copilul să se dezvolte armonios la locurile de joacă?
- Jocul este cel mai important aspect în dezvoltarea unui creier și a unui corp sănătos. Este dovedit că asumarea riscurilor (și depășirea acestora) în timpul jocului este o parte importantă a progresului copilului.
- Învățarea prin joc, într-un mediu atent pregătit așa cum este în cadrul locurilor de joacă, îi ajută pe copii să exploreze lumea din jurul lor, să o examineze, să-și pună întrebări, să prezică, să o testeze.
- Cu cât copilul explorează mai mult lumea și socializează, cu atât independența de părinte scade, iar cel mic învață să se joace liber cu cei de vârsta sa.
- Jocul oferă celor mici oportunitatea de a-și pune în practică ideile într-un mod distractiv, făcându-i să fie receptivi pe tot parcursul etapei de învățare.
- Acumularea de cunoștințe noi diferă prin modalitate, deoarece fiecare copil învață în propriul său ritm, fiind ghidat de propriile sale interese. În acest mod, învățarea este aprofundată, concretizată și asimilată pe termen lung, iar conceptele și ideile încep să prindă contur.
- Un loc de joacă interior este plin de activități interesante, distractive pentru copii. Cu toate acestea, este și un loc unde își pot explora imaginația.
- Folosind un spațiu de joacă interior puteți ajuta copiii să-și sporească abilitățile lingvistice și abilitățile sociale.
- Studiile arată că acei copii care se implică în activități fizice regulate nu sunt numai sănătoși fizic, ci și psihic. Mișcarea îi ajută să aibă o motivație puternică, o minte de alertă și cu dorință de a se confrunta cu probleme.
Haideți cu noi la Gymboland!
Pe noi ne găsiți foarte des la Gymboland. Pe lângă toboganele buclucașe și dădătoare de curaj despre care vă povesteam la început, mie cel mai mult îmi place zona de jocuri de rol. Sunt așa de bine gândite și atât de interactive, că nu ai cum să nu te joci. H adoră jocurile de rol și când mergem acolo cel mai mult timp petrece în cabinetul doctorului.
Dacă nu știti locul de joacă, vă spunem noi că mai găsiți bile colorate, carusel, o bărcuță dansatoare, zona de joc de rol- care cuprinde piață, restaurant, bucătărie, cabinet medical- lego de dimensiuni foarte mari, tobogane…
Și pentru că ne place mult, vă invităm să ne jucăm împreună! Avem 5 invitații de oferit. Eu sper să ne strângem cu toții într-o zi, dar dacă nu se poate, le puteți folosi în orice zi aveți chef de joacă! Scrieți-ne un comentariu la postarea de e Facebook despre voi și cum vă place vouă cel mai mult să vă jucați, dați tag unui partener de joacă și noi tragem la sorți, mircurea viitoare, pe 22 noiembrie! H abia așteaptă să vă cunoască la Gymboland!
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu noutățile de pe blogul de parenting sănătos, dă LIKE paginii de Facebook bebeH.