…Mami, țiți! Data (*gata), altu’ țiți! …
Rândul ăsta de mai sus, așa scurt cum e, e cea mai dragă poveste despre perioada bebelușiei mele. Știți voi, poze puține pe vremea aia, de înregistrări nici nu poate fi vorba. Și rămâi cu poveștile mamei despre primele grimase, primii pași, primele cuvinte și prima iubire, în cazul meu, sânul mamei!
Am fost alăptată 1 an și 3 luni și tare bine mi-a fost. Nu, nu țin minte gustul, satisfacția, sațietatea sau bucuria pe care acest gest natural mi le oferea, dar sunt convinsă că lui i se datorează multe.
Citește și:
Imunitatea pe înțelesul tuturor cu Dr. Valeria Herdea
30 de ani mai târziu și un pui în brațe, n-am conceput o clipă să nu alăptez. Puiul a fost hotărât, eu informată și restul s-a scris ca o poveste, a lui, a noastră. O poveste care a durat 2 ani, 3 luni și 12 zile, perioadă în care am văzut cele mai frumoase grimase, am simțit cele mai calde îmbrățișări și am auzit cele mai simpatice și hotărâte vorbe!
… Mami, dai țiți ACUM!…
Mi-e drag să-mi amintesc despre această perioadă, mai ales în aceste zile când sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării 2017. Ce bine că există asemenea evenimente care ne aduc aminte că nu poate fi nimic mai sănătos și mai benefic decât naturalul și că alăptarea este cel mai bun dar pe care-l putem face copiilor noștri când vin pe lume! E cadoul ăla despre care vor vorbi, iată, ca mine, și peste 30, 40, 50+ de ani.
Sărbătorim Săptămâna Mondială a Alăptării 2017
Anul acesta, sloganul Saptămânii Mondiale a Alăptării este “Sustaining breastfeeding together” -Susținem alăptarea, împreună. Peste tot în lume sunt organizate evenimente dedicate proaspetelor sau viitoarelor mame, pentru încurajarea alăptatului.
La București, dar și în țară, săptămâna e plină de evenimente despre alăptare. Găsiți o listă completă la Iuliana Roca pe blog.
Ridic, totuși, unul la fileu pentru că mi se pare un eveniment din săptămâna mondială a alăptării 2017 de la care nu ai cum să pleci fără o imagine completă despre ce să faci dacă întâmpini probleme în alăptare. Pentru că da, poți întâmpina fel și fel de probleme, dar care își găsesc rezolvarea cu ajutorului unui consultant IBCLC.
Dr. Mihaela Niță, consultant IBCLC – Alăptarea contează!
Alăptarea contează!, organizat de Asociația Consultanților în Lactație din România, este evenimentul de vineri, 4 august, de la Galeriile Elite Art. ACLR este Asociația din România sub umbrela căreia se formează consultanți în lactație, acreditați internațional, și cu ajutorul căreia ajung către părinți și viitori părinți informații corecte și prețioase despre alăptare.
Citește și:
Despre sănătatea sânilor în alăptare
La eveniment, Dr. Mihaela Niță, președintele ACLR, medic pediatru și consultant în lactație IBCLC va vorbi despre beneficiile alăptării, diversificarea alimentației copilului alăptat și despre situațiile nenecesare de întrerupere a alăptării (bolile mamei, medicamente). Dr. Niță este cea care, pe noi, ne-a ajutat într-un moment cheie al poveștii noastre cu alăptatul, așa că sunt convinsă că vom afla numai informații utile.
Vor mai vorbi Vania Limban, moașă independentă, Daniela Bălăiță, avocat, Miruna Ioani, blogger siblondelegandesc.ro care a inițiat și o petiție în legătură cu legea alăptatului în public, Ilinca Tranulis, medic pediatru, Andreea Ola, psiholog, Elena Loredana Gafu, dr. psih. IBCLC, Adina Păun, moașă IBCLC!
Ne vedem acolo!
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu noutățile de pe blogul de parenting sănătos, dă LIKE paginii de Facebook bebeH.