”Grădina cu remedii” este un proiect inițiat de Secom împreună cu Grădina Botanică ”Dimitrie Brandza” din București, un parteneriat pe termen lung ce constă în amenajarea completă a sectorului de plante medicinale și utile din Grădina Botanică și îmbunătățirea colecției de specii.
Prin această inițiativă, compania și-a luat angajamentul de a contribui la creșterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sănătate, prin amenajarea unui spațiu cu zeci de specii de plante medicinale, deschis publicului larg, studenților și elevilor.
Toate plantele din cadrul ”Grădinii cu remedii” au fost etichetate, astfel încât vizitatorii să identifice mult mai ușor specia și aria terapeutică pentru care fiecare plantă este benefică.
”Natura ne-a oferit dintotdeauna resurse deosebite pentru sănătate, drept dovadă plantele medicinale sunt folosite și astăzi cu mult succes. Ideea acestui proiect s-a născut din dorința de a facilita accesul publicului la bogăția de resurse pentru sănătate pe care ne-o oferă plantele. Ne dorim ca “Grădina cu remedii” să devină o resursă educațională atât pentru studenții de la Facultățile de Medicină și Farmacie, cât și pentru copiii sau bucureștenii interesați de fitoterapie. Angajamentul pe care ni l-am luat față de Grădina Botanică din Bucureşti este unul pe termen lung și vom oferi tot suportul nostru pentru realizarea unui proiect valoros, care să contribuie la o mai bună cunoaștere a rolului naturii în viața noastră,” a declarat Lucia Costea, managing partner Secom ®.
Sectorul de plante medicinale și utile a existat încă din anul 1886, din momentul în care Grădina Botanică din București a fost amenajată în spațiul din Șoseaua Cotroceni. Design-ul său, sub forma unui labirint, este la fel de vechi precum sectorul în sine. În prezent, peste 300 de specii de specii sunt plantate în acest sector (plante medicinale şi plante utile), toate grupate în 26 de segmente, în funcție de aria terapeutică sau domeniul în care pot fi folosite, de exemplu: plante pentru afecțiunile sistemului cardiovascular, plante pentru metabolism și nutriție, plante pentru imunitate sau plante utilizate în industria cosmetică.
“Conceptul de medicină integrativă promovat de compania Secom® este unul foarte benefic pentru educarea populației – oamenii trebuie să conștientizeze importanța consultării unui specialist atunci când consumă plante medicinale și produse derivate. Apreciez inițativa companiei de a lansa un proiect precum ”Grădina cu remedii”, este foarte important să înțelegem cât de însemnată este educația în management-ul propriei noastre sănătăți”, spune Tatiana Onisei, Șef Serviciu în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA București)
“Grădina cu remedii” este deschisă publicului larg și va putea fi vizitată de toți cei care sunt curioși să descopere plantele cu rol important pentru sănătatea și viața noastră, de zi cu zi.